Sterrenbeelden

Sterrenbeelden

Als je het nog niet weet … nee, we gaan ervan uit dat de overgrote meerderheid van onze lezers al weten dat er in totaal 12 tekens zijn – de tekens van de dierenriem. En het getal 12 moet iets magisch hebben want waren er ook niet 12 discipelen bij de Messias, die de Christenen aanbidden? Dat is identiek! Voor wie het nog niet weet: hier zijn alle 12 sterrenbeelden in de juiste volgorde volgens de kalender.

Sterrenbeelden

Zoek eerst je sterrenbeeld op

Hier staan ze in chronologische volgorde van januari tot december:

Waterman: 21.01. tot 19.02.

Vissen: 20.02. tot 20.03.

Ram: 21.03. tot 20.04.

Stier: 21.04. tot 20.05.

Tweelingen: 21.05. tot 21.06.

Kreeft: 22.06. tot 22.07.

Leeuw : 23.07. tot 23.08.

En hier moeten we helaas eerst een vraagteken zetten, want er waren tijden dat het sterrenbeeld “Leeuw” in het tijdsbestek viel van 23.07 tot 22.08. Aangezien het was, maar na verloop van tijd werd men het erover eens dat ook mensen die zijn geboren op 23 augustus behoren tot het sterrenbeeld “Leeuw”. En nu verder met de rest van de dierenriem:

Maagd: 24.08. tot 23.9.

Weegschaal: 24.09. tot 23.10.

Schorpioen: 24.10. tot 22.11.

Boogschutter: 23.11 tot 21.12.

Steenbok: 22.12. tot 20.01.

Wat zegt je sterrenbeeld over jou?

Mooie lijst, maar wat kun je er mee doen als je niet weet wat jouw specifieke sterrenbeeld over jou onthult? Verraden de sterrenbeelden misschien of je je ware liefde gaat vinden, of dat je snel je droombaan of droomman gaat vinden? Misschien is het ook wel zo dat wat je leest onder je sterrenbeeld alleen openbaart wat je gelooft? Neem wat afstand en neem datgene wat astrologen zeggen over je sterrenbeeld zo aan, dat alles mogelijk is. Je zult versteld staan van je sterrenbeeld en merken dat astrologen de sterren al juist hebben geïnterpreteerd. Laten we kijken naar de eigenschappen, sterke punten maar ook zwakke punten van de 12 sterrenbeelden.

Waterman (21.01-19.02).

Mensen die geboren zijn onder het teken Waterman worden beschouwd als vrijheidslievend en humaan. Watermannen zijn tolerant en voor hen zijn alle mensen gelijk.

Positieve eigenschappen

Charismatisch, visionair, probleemgericht, vindingrijk, principieel, origineel, vriendelijk naar anderen en tolerant.

Negatieve eigenschappen

Afstandelijk, koel, gesloten, uitdagend, bindingsangst, rebels, tactloos, depressief en bekrompen.

De ascendant Waterman

Uranus is de heersende planeet van de ascendant Waterman. Het karakter van de ascendant Waterman is een beetje tegenstrijdig. Hij is communicatief en haalt overal plezier uit, maar hij is ook verstandig, zorgvuldig en voorzichtig. Hij is naar anderen toe over het algemeen goedaardig en charmant, maar hij kan ook zonderling overkomen. Omwentelingen en veranderingen in zijn leven vermijdt hij het liefste. De descendant van de Waterman is de Leeuw en daarom is dat een beter geschikte partner. Het dynamische karakter van beiden zorgt voor genoeg dynamiet in de relatie.

Vissen (20.2 – 20.03)

Mensen die zijn geboren onder Vissen hebben een uitgesproken gevoeligheid. Uw gevoeligheid kent blijkbaar geen grenzen.

Positieve eigenschappen

Behulpzaam, empathisch, gevoelig, begripsvol, gul, vrolijk, betrouwbaar, gezellig, idealistisch en creatief.

Negatieve eigenschappen

Gebrek aan daadkracht, humeurig, ongedisciplineerd, naïef, passief, lusteloos en verdrinken in zelfmedelijden.

De Vissen ascendant

Neptunus is de bepalende planeet van de Vissen ascendant. De ascendant Vissen is een dromerige, bonafide en gevoelig persoon. Vissen tonen altijd veel sympathie voor de getroffen medemens. Zijn aangename en warme natuur kan soms overdreven zijn waardoor hij door anderen wordt uitgebuit. Hij heeft een sterk gevoel voor het artistieke en metafysische. De descendant van de Vissen is de Maagd die geschikt is als partner. Maagden worden gekenmerkt door hun rationele natuur en kunnen de perfecte aanvulling voor de Vissen zijn.

Ram (21.03-20.04)

Rammen zijn directe, open mensen die imponeren met hun energie.

Positieve eigenschappen

Gewaagd, gedreven, ondernemend, avontuurlijk, sterk, veerkrachtig, uithoudingsvermogen,, direct, open, doelgericht.

Negatieve eigenschappen

Twistziek, agressief, opvliegend, egocentrisch, ongeduldig en roekeloos.

De ascendant Ram

Mars is de bepalende planeet van de ascendant Ram. De meest opvallende kenmerken: energiek, levendig, actief en vol vertrouwen. De ram heeft een drang om op iedereen te vertrouwen. Het is moeilijk om de teugels uit handen te geven. De Weegschaal is zijn descendant en dus ook de juiste partner. De voorzichtigheid en het evenwicht van dergelijke partners kunnen een goede ondersteuning van de Ram zijn.

Stier (21.04-20.05)

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Stier, onderscheiden zich door hun absolute trouw aan anderen. Ze zijn daarom ook erg populair.

Positieve eigenschappen

Risicomijdend, loyaal, betrouwbaar, artistiek talent, praktisch, een positieve levenshouding en beschermend.

Negatieve eigenschappen

Halsstarrig, koppig, conservatief, jaloers, hedonistisch, jaloers, achterdochtig, materialistisch, voorzichtig en traag.

De ascendant Stier:

De dominante planeet van de ascendant Stier is Venus. Kenmerkend voor de stier: verlangen naar veiligheid en bescherming, en koppigheid. De Stier heeft een rustgevend effect op zijn medemens. De descendant van de Stier is de Schorpioen en dus de juiste partner. De open, bezielde en sensuele manieren van de Schorpioen kunnen aanstekelijk werken op de Stier.

Tweelingen (21.05-21.06)

Tweelingen gaan zelfstandig, veilig en slim door het leven. Ze lossen bijna alle problemen eenvoudig en gemakkelijk op.

Positieve eigenschappen

Flexibel, leergierig, nieuwsgierig, intelligent, communicatief, vrolijk, charmant en populair.

Negatieve eigenschappen

Oneerlijk, instabiel, humeurig, onrustig, onbetrouwbaar, rusteloos, ongedisciplineerd en oppervlakkig.

De ascendant Tweelingen

De dominante planeet van de ascendant Gemini is Mercurius. Kenmerken: humor, euforie, een verhoogde drang om te communiceren en een hoge capaciteit. Zo snel als je de aandacht van de Tweelingen kunt winnen of hun interesse kunt prikkelen, zo snel kun je het ook weer verliezen. Zo is een Boogschutter de juiste partner voor de Tweelingen omdat zijn principiële houding en zelfredzaamheid leerzaam kunnen zijn voor de Tweelingen.

Kreeft (22.06-22.07)

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Kreeft, hebben uitgesproken intuïtieve vermogens en zijn zeer gevoelig voor emoties Dit valt niet altijd goed in hun omgeving en kan zelfs afschrikken.

Positieve eigenschappen

Volhardend, vasthoudend, intuïtief, methodisch, vastberaden, tactisch, doelgericht en zuinig.

Negatieve eigenschappen

Vatbaar voor zelfmedelijden, sentimenteel, gevoelig, prikkelbaar, bezitterig en overgevoelig.

De ascendant Kreeft

De heersende planeer van de ascendant Kreeft is de maan. Voor de ascendant Kreeft is het hetzelfde als bij de Stier. Kreeft heeft vooral het verlangen naar veiligheid en bescherming. Alles wat het leven aangenaam maakt, vinden ze geweldig. Dingen als het nemen van risico en avontuur passen niet bij de Kreeft. Dat vindt hij niet leuk. De Kreeft wordt gekenmerkt door zijn natuurlijke beschermende instincten. Bovendien is hij een goede waarnemer en zeer gevoelig. De descendant van Kreeft is de Steenbok en dus is dit de juiste partner. Op de Steenbok kan men tenslotte rekenen.

Leeuw (23.07-23.08)

De Leeuw wordt beschouwd als hartelijk en open voor zijn medemens. Zijn sympathieke karakter maakt hem populair bij iedereen.

Positieve eigenschappen

Trots, open, moedig, gezaghebbend, lief, optimistisch, extravert en waardig.

Negatieve eigenschappen

Verwaand, ijdel, controlerend, depressief en arrogant.

De Leo ascendant

De bepalende planeet van de ascendant Leeuw is de zon. De Leeuw is iemand om wie alles draait. Hij verlicht zijn omgeving en schittert als de zon. Hij is goedaardig en gaat humoristisch door het leven. Vaak stralen zijn charisma en sterke karakter af op anderen. De descendant van de Leeuw is de Waterman en dus de juiste partner. Watermannen die niet zo spectaculair zijn en een gereserveerde natuur hebben, oefenen een zeker aantrekkingskracht uit op de Leeuw.

Maagd (24.08-23.09)

Mensen die geboren zijn onder het teken van de Maagd worden beschouwd als zeer eerlijke mensen. Ze worden gekenmerkt door hun analytische vaardigheden en hun ongelooflijke intelligentie.

Positieve eigenschappen

Intelligent, oprecht, eerlijk, snelle leerling, leergierig, betrouwbaar, bescheiden en netjes.

Negatieve eigenschappen

Overdreven perfectionist, angstig, zeurpiet, eigenwijs, hypochonder en ongenaakbaar.

De ascendant Maagd

De bepalende planeet van de ascendant Maagd is Mercurius. Soms lijkt de Maagd onrustig en bedachtzaam. Ze zorgt echter altijd voor een goede sfeer door haar welbespraakte, opmerkzame en communicatieve manier van doen. Maagden willen over alles praten, vooral over emoties. De descendant van de Maagd is de Vissen die geschikt zijn als partners. Tenslotte kan de Vissen met gemak de Maagd van het piekeren afleiden.

Weegschaal (24.09-23.10)

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Weegschaal, worden beschouwd als vertederende mensen die overal graag gezien zijn. Met hun verfijnde charme en rust vallen ze van nature positief op.

Positieve eigenschappen

Schattig, evenwichtig, diplomatiek, vredelievend, eerlijk, rechtvaardig, beschaafd en intelligent.

Negatieve eigenschappen

Zelfmedelijden besluiteloos, kwetsbaar, een laag zelfbeeld, ijdel en lui.

De Weegschaal ascendant

De heersende planeet van de ascendant Weegschaal is Venus. Kenmerkend voor Weegschaal: beleefdheid, elegantie en goede smaak. Slechte stemmingen en conflicten zijn voor hem een gruwel. Hij kan gewoon moeilijk omgaan met afkeer. De descendant van de Weegschaal is de Ram en dus de juiste partner. Het zelfvertrouwen van de Ram kan de Weegschaal goed ondersteunen.

Schorpioen (24.10-22.11)

Schorpioenen worden gekenmerkt door hun passie en kracht waarmee zij hun levensdoelen nastreven. Dit sterrenbeeld onderzoekt met een koppige vastberadenheid voortdurend het hoogste of laagste wat er te krijgen is.

Positieve eigenschappen

Vastberaden, analytisch, gedreven, betrouwbaar, creatief en met een lange adem.

Negatieve eigenschappen

Haatdragend, jaloers, hatelijk, rancuneus, vijandig, onbezonnen en depressief.

De Schorpioen ascendant

De heersende planeet van de ascendant Schorpioen is Pluto. Pluto werkt bijna mystiek in de Schorpioen. Met zijn doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en erotische uitstraling kijkt hij charmant naar zijn omgeving. En als het moeilijk wordt om hem heen, dan neemt hij de teugels weer stevig in handen om de kar los te trekken uit het vuil. De descendant van de Schorpioen is de Stier en dus is ook de Stier de juiste partner voor hem. De standvastigheid en de koppigheid van de Stier zijn vergelijkbaar met het karakter van de Schorpioen. Ze vullen elkaar aan.

Boogschutter (23.11-21.12)

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Boogschutter worden beschouwd als zeer optimistische mensen. Ze gaan zorgeloos door het leven. Ze zijn geboren filosofen en denken in goede tijden graag na over de fundamentele vragen van het leven.

Positieve eigenschappen

Zorgeloos, optimistische denker, vrije geest, nieuwsgierig, veelzijdig, intelligent, energiek, open-minded, direct, vrolijk en open.

Negatieve eigenschappen

Ongeorganiseerd, pretentieus, tactloos en lijdt aan extravagantie.

De Ascendant Boogschutter

De heersende planeet van de ascendant Boogschutter is Jupiter. De Boogschutter bestrijdt zijn alledaagse en gevarieerde leven net zo eenvoudig als de Leeuw. Vastberaden en met een neus voor grote kansen. Monotonie bevalt hem niet. De Boogschutter is gezellig en kosmopolitisch. De descendant van de Boogschutter is de Tweeling wat dus een geschikte partner is. De complexiteit van de Tweeling is voor de Boogschutter nooit monotoon..

Steenbok (22.12-20.01)

Mensen geboren onder het sterrenbeeld Steenbok zijn zeer hard werkende en productieve werknemers met een doelgerichte aanpak van hun taken. Steenbok is in staat om strategieën te ontwikkelen om zijn doelen te bereiken. Hij is een geboren leider.

Positieve eigenschappen

Hardwerkend, ambitieus, harde werker, strateeg, traditionele leider en geduldig.

Negatieve eigenschappen

Angstig, inhalig, pessimistisch, geremd, extreem ordelijk, gebrek aan vitaliteit, kleinzielig en stressgevoelig.

De Steenbok ascendant

De heersende planeet van de ascendant Steenbok is Saturnus. De doelgerichte, ordelijke en energieke Steenbok houdt altijd zijn doel voor ogen. Hij is assertief, maar hij is ook voorzichtig. De descendant van Steenbok is de Kreeft en daarom is dit ook de juiste partner. De levens-bevestigende en gevoelvolle aard van Kreeft kan ondersteunend zijn voor de Steenbok.