Lees je daghoroscoop hier
Home » Sterrenbeelden

Sterrenbeelden

Ontvang uw elke dag uw dagelijks horoscoop hier in jouw inbox - gratis

De 12 tekens van de dierenriem zijn gebaseerd op de baan van de aarde om de zon. Ze zijn vernoemd naar de sterrenbeelden of constellaties, die volkeren al ruim tweeduizend jaar weten te herkennen aan de nachtelijke sterrenhemel. Elk jaar keren de sterrenbeelden op hetzelfde tijdstip terug aan de hemel. Vroeger gebruikte men de sterrenbeelden om de wereldzeeën te kunnen bevaren. Zonder kompas, radar of Google Maps is het de aangewezen manier om je te kunnen oriënteren. Ook het aangewezen tijdstip om te zaaien of oogsten werd afgelezen uit de stand van de sterren, net als vele andere aanwijzingen. Het eerste teken van de dierenriem is Ram, omdat de periode van de Ram begint als dag en nacht even lang duren. Dit heet de voorjaarsequinox, en kennen we ook als het begin van de lente.

Elk sterrenbeeld is verbonden met een van de vier elementen: Water, Aarde, Lucht en Vuur. Ook kan een sterrenbeeld mannelijk of vrouwelijk van aard zijn, actief of passief Sterrenbeeldenén positief of negatief. Deze uiterst belangrijke kenmerken geven een hoop informatie weg over welk soort persoon we zijn. Je herkent zeker één of meerdere karaktertrekken in jezelf of in je naasten als je meer leest over het desbetreffende sterrenbeeld.

Het enige wat je nodig hebt om je sterrenbeeld te vinden, is je geboortedatum. Gemakkelijker wordt het niet! Ook de sterrenbeelden en horoscopen van je familie en vrienden hebben geen geheimen meer voor je, als je maar voor elk van hen de juiste geboortedag ingeeft. Hieronder hebben we de 12 sterrenbeelden met start- en einddatum opgelijst, zodat je gelijk een overzicht krijgt en op het juiste sterrenbeeld kan doorklikken.

Je sterrenbeeld en wat het betekent

Veel mensen hechten erg veel belang aan hun sterrenbeeld en hoe ze met hun sterrenbeeld hun leven inrichten. Niet alleen omdat de specifieke eigenschappen van jouw eigen sterrenbeeld natuurlijk essentieel voor je zijn, maar ook omdat je dankzij je sterrenbeeld een draaiboek in handen krijgt dat je je hele leven van nut blijft. Zoals je weet, kan het leven duizend-en-één plotwendingen bedenken, waarvoor we telkens weer een hoop keuzes aangeboden krijgen. Dankzij je sterrenbeeld kan je altijd de juiste keuze maken als alles hopeloos of gewoon verwarrend lijkt. Je let er niet altijd op, maar binnen in je gaan er een hoop dingen om die je niet begrijpt. Het is de speelplaats van het universum – en jij bent maar een blokje in het hele spel. Je sterrenbeeld helpt je om dit te doorgronden – al zal je verre van alles begrijpen. Om een volledig inzicht te krijgen in hoe de energie van het universum ons, mensen, beïnvloedt, moet je decennialang zowel jezelf als het universum bestuderen. Dan pas kan je ten volle gebruik maken van de kennis van je sterrenbeeld en dus ook meer uit de horoscopen halen, die precies voor jouw sterrenbeeld zijn geduid.

Sterrenbeelden
5 (100%) 5 votes
banner
Close
Open

Close
Wil je jouw dagelijks horoscoop
ontvangen in jouw inbox?
Vul hieronder hier uw e-mail in
Perfect!
We verzenden het u morgen
Sluit dit venster