Ram – november 2016

Als je heersende planeet – Mars – verandert van teken, dan lijkt het alsof je meteen in een andere versnelling rijdt. Tussen 9 november en 19 december staat Mars in Waterman en dan valt je energetische focus op het uitbreiden van je sociale netwerk, je groepsprojecten en je technologische uitdagingen. Deze weken vormen een positieve periode om de juiste contacten aan te trekken om je doelen te bereiken. Misschien beland je ook in een situatie waarbij je een vriend moet verdedigen, of net met een vriend in de clinch gaat. In het laatste geval moet je niet te veel tijd verspillen aan futiliteiten. Ware vriendschappen verdienen het om over nagedacht te worden, niet om aangevallen te worden.

Verder mag je in november prachtige carrièrekansen verwachten, zoals mogelijk aangenaam nieuws over je loon. Van 11 november tot 2 december heeft je leidinggevende meer aandacht voor je intrinsieke waarde. Verwacht complimentjes, en mogelijk niet alleen in de vorm van schouderklopjes, maar ook op je rekening. Dit potentieel wordt omhooggestuwd door de volle maan op 14 november. Ga echter niet over de schreef rond de 24ste van deze maand; als je leidinggevende het gevoel krijgt dat je succes in de hand probeert te werken – in plaats van er je talenten voor te gebruiken – dan zal je beteuterd achter blijven.

Werk je aan een project dat te maken heeft met uitgeven, reclame of internationale relaties, richt je pijlen dan op de dagen na 29 november. In het begin weet je niet goed waar dit project eigenlijk naartoe leidt, maar houd het vertrouwen en je zal zien dat het uiteindelijk wel op zijn pootjes terecht komt.