Maak kennis met spullen kopen op afbetaling

Nagenoeg iedereen is wel bekend met spullen kopen op afbetaling. Nu is het alleen wel zo dat niet iedereen op de hoogte is van de belangrijkste voordelen en nadelen die je zal ondervinden wanneer je kiest voor spullen kopen op afbetaling. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder het een en ander voor je op een rijtje gezet. We beginnen met de voordelen van spullen kopen op afbetaling. Als afsluiter hebben we een paar kleine nadelen waar je je wel van bewust moet zijn.

  • Jongere consumenten betalen liever later

Kopen op afbetaling van alle soorten producten groeit snel in populariteit. Het zijn de jongere consumenten die deze trend aandrijven. Jongere generaties hebben minder vaak vertrouwen in traditionele financiële instellingen in het algemeen, maar ze hebben nog steeds handige manieren nodig om te betalen in de loop van de tijd. De opties op afbetaling fungeren als een moderne versie van een soort lening, waardoor jonge shoppers de vrijheid hebben om na verloop van tijd te betalen zonder een creditcard. Meer grote merken bieden deze betaalmethoden aan. Dit betekent dat ze iets worden wat je overal kunt verwachten. De kans is dan ook echt groot dat we producten op afbetaling steeds vaker terug zullen zien gaan komen. Het is dus niet zo raar om hier zelf ook voor te kiezen!

  • Je kunt makkelijk grote spullen kopen

Een ander voordeel van spullen kopen op afbetaling is natuurlijk het feit dat je veel makkelijker in staat bent om grote spullen te kunnen kopen. Mocht je bijvoorbeeld een grote koelkast willen kopen die eigenlijk teveel geld kost om in een keer te betalen dan biedt spullen kopen op afbetaling je de mogelijkheid om het wel te doen. Je bent immers in staat om de kosten over de langere termijn terug te betalen. Door de maandelijkse termijnen krijg je ook nog eens meer inzicht in de verschillende betalingen die je die maand moet doen. Zo weet je zeker dat je niet zo snel in de problemen zal komen bij de betalingen.

Nadelen van spullen op afbetaling

Kies je voor spullen kopen op afbetaling dan is het van belang dat je je wel bewust bent van het feit dat er een paar kleine nadelen aan zitten. Het grootste nadeel is het feit dat spullen kopen op afbetaling kosten met zich meebrengt. Je moet namelijk naast de aflossingen ook een bepaalde rente terugbetalen, het bedrijf moet immers ook geld kunnen verdienen. Het tweede nadeel is dat je voor spullen kopen op afbetaling wel zeker moet weten dat je het terug kunt betalen. Het is namelijk een soort lening die je aangaat. Als je van jezelf weet dat je dit op de lange termijn nooit kunt terugbetalen dan is spullen kopen op afbetaling niet iets waar jij voor zou moeten kiezen.