Horoscopen

Horoscopen

Heb je ooit gehoord van de basiselementen van horoscopen? Nee? Lees dan verder want we kunnen je er alles over vertellen. Het gaat om de dierenriem, de planeten en hun aspecten. Daarnaast zijn er de zogenaamde horoscoop-huizen. De Dierenriem is een onderverdeling van de geocentrische baan die de zon aflegt door de sterrenhemel en bestaat uit 12 gelijke delen. Deze 12 delen noemen we de Dierenriem.

De astrologie kent ook “Convergerende sterren”, zichtbare hemellichamen die zich, vanaf de aarde gezien, bewegen in tegenstelling tot de vaste sterrenhemel. In de huidige astronomie zien we ook de maan en de zon. De horoscoop-huizen worden ook onderverdeeld in 12 secties.

Horoscopen – vormen

Geboortehoroscoop

Dit zijn horoscopen, die gemaakt worden met geboortegegevens. Deze horoscopen vormen de basis voor de interpretatie en beschrijving van persoonlijkheidskenmerken en het lot van mensen, andere levende wezens en de staten.

Radix – en transithoroscopen

Deze horoscopen zijn een grafische weergave van de exacte sterrenposities op een bepaald tijdstip. Worden er later andere horoscopen toegevoegd, dan spreekt men van transithoroscopen. Op deze manier kan de astroloog de astrologische conflicten, maar ook harmonische situaties aflezen.

Electiehoroscoop

Deze horoscopen kunnen op elke gewenste dag in de toekomst worden gemaakt en zijn behulpzaam bij het vinden van de meest gunstige stand der sterren voor projecten. Tot in de Middeleeuwen werden deze horoscopen ook gebruikt als een orakel. Dit type astrologie was een zeer belangrijk hulpmiddel om te toekomst van politiek belangrijke gebeurtenissen en oorlogshandelingen te voorspellen.

Partnerhoroscoop

Partnerhoroscopen, ook wel relatiehoroscopen genoemd, geven informatie over de relaties en verhoudingen tussen mensen. Deze horoscoop kan ook gebruikt worden om te kijken naar de relaties binnen instituten. Dit type horoscoop kan dus ook gebruikt worden voor het onderzoeken van de relaties tussen collega’s, zakenpartners en tussen ouders en kinderen, broers of zussen.

Horoscopen in de krant

Als uitvinder van dit type horoscoop is de Brit R.H. Naylor. Hij publiceerde op 24 augustus 1930 in de “Sunday Express” een gedetailleerde horoscoop van de pasgeboren prinses Margaret. In hetzelfde bericht presenteerde hij ook andere voorspellingen voor de komende week. In dezelfde maand, op 31 augustus, publiceerde Naylor een vervolgartikel, met geboorte-gerelateerde astrologische voorspellingen voor mensen die in september waren geboren. Meer van dit soort horoscopen volgden op 5 oktober en 12 oktober 1930, waarna het een wekelijkse column werd.

In 1935 werd een horoscoop met alle dierenriemtekens geïntegreerd in de column. Wat later werden de voorspellingen niet meer voor maanden gedaan, maar voor de datums van de respectievelijke sterrenbeelden. Deze vorm van horoscoop publicatie werd vervolgens geleidelijk door andere kranten en tijdschriften overgenomen. Tot op heden is deze horoscoop zeer populair, maar het heeft niets te maken met een echte horoscoop.

Geocentrische horoscopen

Met de geografische locatie en de exacte tijd worden met geocentrische horoscopen de exacte locaties van de „huizen“ bepaald. Dit wordt berekend uit een momentopname van de rotatie van de aarde. “Huizen” worden ook wel velden genoemd. En de “huizen” vertegenwoordigen een geocentrisch perspectief, gezien vanuit een geografisch punt op de dierenriem. De ecliptische graad die dan net boven de horizon uit komt, wordt aangeduid als de Ascendant en dit markeert het begin van het eerste huis.

Daarna volgen drie huizen op het onderste hoogtepunt van de dierenriem. Dus dat is onder het laagste punt onder de horizon. Daarna volgen nog drie huizen, gevolgd door een punt op de dierenriem wat de Descendant wordt genoemd. Nogmaals 3 huizen naar het bovenste eindpunt en tenslotte 3 huizen naar de Ascendant. Vanwege de hoek van ongeveer 23 ° 26 ‘ tussen de baan van de aarde en de evenaar, zijn de huizen op de ecliptica van verschillende grootte.

Klik hier om uw daghoroscoop te lezen

Klik hier om uw weekhoroscoop te lezen

Klik hier om uw maandhoroscoop te lezen

Klik hier om uw jaarhoroscoop te lezen

Klik hier om uw liefdeshoroscoop te lezen