Daghoroscoop

Een keer per week sturen we een samenvatting met onze meest populaire artikelen.

Daghoroscoop

Elke dag gratis een daghoroscoop. Is dit iets voor jou? Natuurlijk! Als je dat leuk vindt, vul dan gewoon je gegevens in bij het juiste formulier en dan sturen wij je elke dag een nieuwe horoscoop toe.

En hier kun je je dagelijkse horoscoop lezen. Selecteer een sterrenbeeld hieronder. Het werkt als volgt. Eerst zie je in het overzicht een verkorte weergave van de dagelijkse daghoroscoop van het gekozen sterrenbeeld. Zo krijg je ​snel overzicht van wat er die dag voor elk sterrenbeeld belangrijk is. Maak er iets leuks van en zoek niet alleen de dagelijkse horoscoop voor jouw sterrenbeeld op, maar ook die van een geliefde. Heeft een van je vrienden, familieleden of vrienden misschien een huwelijksverjaardag, verjaardag, of heeft een kleintje waar je dol op bent misschien een eerste schooldag? Aarzel dan niet om voor deze mensen ook de dagelijkse Daghoroscoop te lezen. Of je dit nu uit nieuwsgierigheid doet of gewoon om je medemensen beter te kunnen begrijpen, dat is natuurlijk aan jou.

Hoe pakt de daghoroscoop vandaag uit?

Doe ons een plezier, en lees de daghoroscoop zonder angst of nervositeit. Wat je in je dagelijkse horoscoop leest, is gewoon een voorspelling hoe de dag zou kunnen zijn. Dit geldt voor u, maar ook voor alle anderen die zijn geboren onder hetzelfde sterrenbeeld. Omdat het onmogelijk is om alle sterrenbeelden aan de hemel te ontcijferen, kun je natuurlijk ontspannen beginnen aan je dag. Het is alleen belangrijk dat je je tijdens de dag nog kunt herinneren wat je in je dagelijkse horoscoop hebt gelezen. Als je dan een verstoring of een verrassend blijde gebeurtenis op deze dag meemaakt, dan heb je waarschijnlijk persoonlijk het toeval een handje geholpen. Wij denken dat de sterren slechts een indicatie geven en dat het uiteindelijk vooral van jou afhangt.

Geen garantie Daghoroscoop

Hoe de dag uiteindelijk verloopt en hoe je dagelijkse horoscoop uitvalt, daarover kunnen we geen enkele garantie geven. Zie het maar zo, dat door het lezen van de dagelijkse horoscoop het makkelijker kan zijn om om te gaan met een eventuele tegenslag die je zou kunnen overkomen. Maak gewoon meer van je leven. Dat is ons uitgangspunt voor jou. Als je met je dagelijkse horoscoop de ene of de andere positieve of negatieve ervaring hebt gehad, gebruik dan het contactformulier en schrijf ons wat er op je hart ligt. We blijven graag in contact met onze lezers. We nemen elke vraag serieus, staan open voor kritiek en lof, en we reageren snel op je bericht.

“Previews” wat zijn dat? Daghoroscoop

Nog iets anders: De verkorte versie van een dagelijkse horoscoop wordt ook wel “Preview” genoemd. Deze worden elke dag opnieuw op onze site gezet. Voordat je ’s morgens fris en fruitig uit je bed stapt, wacht je dagelijkse horoscoop al in je mailbox. Of de dagelijkse horoscoop een beetje licht of juist een beetje schaduw werpt over je dag, dat zie je meteen als je je abonneert op onze dagelijkse horoscoop.

Met de dagelijkse horoscoop kun je elke dag nieuwe inspiratie opdoen om je in het leven voorwaarts te bewegen.. Bovendien kan de dagelijkse horoscoop ook een hulp zijn voor je eigen leven en het leven van anderen. En dat is goed! Het is gezond en humaan als mensen elkaar compassie en empathie geven. De één helpt de ander! Is dat niet geweldig?

De Dagelijkse Horoscoop als een nieuwe manier van denken

Dee dagelijkse horoscoop kan ook een bron zijn van een nieuwe manier van denken in het leven. Bovendien geeft de dagelijkse horoscoop voldoende motivatie om je dromen uit te leven en te realiseren. Een dagelijkse horoscoop kan voor jou een extra vonk brengen om iets in gang te zetten. Misschien is het een goed moment om met een nieuw project te beginnen, of om een ​​nieuwe liefde te vinden? Het kan ook zijn dat het tijd is om van baan te veranderen of om te breken met oude gewoonten. Nogmaals: wat gaat veranderen begint altijd eerst met een gedachte in je hoofd. De dagelijkse horoscoop geeft een impuls, de rest moet je zelf doen.

Dromen kunnen uitkomen

Ja, als je dat begrijpt, dan begrijp je het belangrijkste principe. Het principe dat alles bij jezelf begint . Als de daghoroscoop je geholpen heeft met creatieve en innovatieve informatie dan kunnen dromen werkelijkheid worden. Zo oefenen onze dromen ook invloed uit op anderen. En omgekeerd worden we ook beïnvloed door anderen. We willen mensen zeer tevreden maken, want dan hebben we onze medemensen een grote dienst verleend.

Eén van de grootste sites op het internet

Onze horoscoop website Horoscooptijd.nl is een van de grootste sites op het internet. We zijn daar erg trots op. We zijn ook trots dat we al onze bezoekers gratis horoscopen kunnen bieden. Na het lezen van deze informatie hopen we dat je begrijpt wat we willen bereiken met onze website. Mocht je ergens een fout zien of je hebt nog een vraag aan ons, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Als al je vragen zijn beantwoord, dan kun je nu onze dagelijkse horoscoop bekijken.

De juiste dagelijkse horoscoop – Kies een sterrenbeeld!

Kies nu het juiste sterrenbeeld om de juiste dagelijkse horoscoop te lezen. Klik gewoon op het sterrenbeeld en wellicht gaat er een nieuwe wereld voor je open:

 • Ram
 • Stier
 • Tweelingen
 • Kreeft
 • Leeuw
 • Maagd
 • Weegschaal
 • Schorpioen
 • Boogschutter
 • Steenbok
 • Waterman
 • Vissen

We moeten nog één ding over de dagelijkse horoscoop vertellen

Naast de dagelijkse horoscoop is de maan ook erg belangrijk. De maan is net als de zon een van de sterren die direct een fysieke impact heeft op de aarde en de mens. Andere planeten kunnen dat niet, en dat is waarschijnlijk omdat ze verder van de aarde staan. De meeste mensen weten wel dat de maan van invloed is op de getijden en er zijn veel mensen die zich niet lekker voelen tijdens een volle maan. Sommigen worden wel heel erg harig, agressief en zaaien dan angst en paniek….. Volgens de statistieken zijn er meer ongevallen en ziekten tijdens een volle maan meer ongevallen en ziektes. En tenslotte worden er bijzonder gruwelijke rituelen gehouden tijdens de volle maan.

Daghoroscoop

Astrologisch gezien is de maan de “baas” van de emoties. Zoals de maan in de loop van een maand verandert qua positie en vorm, zo ervaren mensen ook een emotionele achtbaan. Zielen en zielsprocessen, mentale processen, emoties, onbewuste of emotionele trillingen horen daarom bij de maan.

Stemmingswisselingen – Daghoroscoop

Die hebben we ook gewoon in het dagelijks leven. Een diepgaande verandering op dit vlak komt echter niet door de maan. Dat is niet de essentie van de maan. De maan laat ons weten of we op een dag of in een week of maand een nieuwe taak moeten oppakken of dat we daar beter even mee kunnen wachten. Een blik op de maan kan een heel nuttig zijn naast de dagelijkse horoscoop. De nadruk ligt op “kan”, omdat het ook heel anders kan zijn.

Overigens komt het Duitse woord “Laune ” (humor) van het Latijnse “Luna”, wat zich vertaalt als de maan. Maar we willen je goede humeur zeker bederven en juist nog wat meer informatie over horoscopen geven.

Basisinformatie over de dagelijkse horoscoop

Is astrologie een wetenschap?

Over dit onderwerp schreef de scholastieke Albertus Magnus rond 1260 jaren zijn Speculum Astronomiae. Hij maakte daarbij onderscheid tussen wetenschappelijke testen en magische toepassing. Zo introduceerde hij astrologie en astronomie als twee aparte takken van de wetenschap. Hij zag sterrenkunde als een wiskundige discipline, waarvan de berekeningen voor de astrologie zouden kunnen worden toegepast en gebruikt voor uitspraken over toekomstige gebeurtenissen. Hij was ook van oordeel dat de astrologie alle aardse dingen terug leidt naar de goddelijke bron, en dus de mens naar God leidt.

Door te werken met deze verbinding werden de sterren geïnterpreteerd en horoscopen bij de man en/of vrouw gebracht. Dat ging een lange tijd heel goed. Astrologie speelde in bijna alle hoge beschavingen een zeer belangrijke rol. Bijzonder opmerkelijk zijn de Indiase, Chinese, Indiaanse, Keltische en Arabische vormen van astrologie. Elk werd op een andere manier gevormd en geïnterpreteerd met eigen dierenriem, horoscopen, sterrenbeelden, huizen en velden. In dit verband willen we nog vermelden dat de astrologie niet gebaseerd is op een religieus geloof, maar meer op logische redenaties.

Horoscopen – Astrologie: Logisch?

Astrologie was in ieder geval tot het begin van de moderne tijd (15e/16e eeuw)een integraal onderdeel van de wetenschap en alles wat erover werd gerapporteerd was logisch. Omdat alles zo logisch klonk, raadpleegden militaire leiders en koningen over de gehele wereld experts die wisten hoe ze de stand van de sterren konden uitleggen. Dus voordat de hooggeborene een beslissing nam, werd de astroloog geraadpleegd. Als de sterren ongunstig stonden voor de heersers van deze wereld, dan werd er een oorlog gepland. Bijna alle beschavingen, waaronder de Azteken en de Maya’s, ontwikkelden hun eigen unieke vormen van astrologie.

Baanbrekende uitvindingen waren vergif voor astrologie

Toen begon de overtuiging zich te verspreiden dat met de hulp van baanbrekende uitvindingen en ontdekkingen de geheimen van de natuur konden worden verkend. In feite is er destijds veel ontdekt wat vandaag de dag onze beschaving vormt. Niet alleen de drukpers, maar ook de manier waarop buitenlandse continenten met technologie onderworpen konden worden, stonden vanaf dat moment op de agenda van het volk. Door middel van deze wetenschappelijke “vooruitgang” is de almachtige kerk geleidelijk verzwakt. Toen de aarde niet meer als Gods schepping werd gezien, was astrologie, naast de kerk, de grote verliezer. Hoewel de kerk en astrologie zich lang hebben verzet tegen deze ontwikkeling, waren ze uiteindelijk de grote verliezers.

Hoewel de bestuurlijke, maatschappelijke en wetenschappelijke erkenning van de astrologie geleidelijk in de afgrond gleed en de laatste leerstoel aan het begin van de eeuw werd afgeschaft, is tot op de dag van vandaag de populariteit van de astrologie, en dus de horoscopen, nog steeds enorm. Het was te danken aan onder andere de Theosofische Vereniging Madame Blavatsky dat het bewustzijn over de astrologie nooit helemaal verloren ging. Hoewel astrologie bekritiseerd wordt en ook wetenschappelijke fouten begaat, blijft de astrologie de moeder van de astronomie. Tenslotte bestond die als eerste.

Eerste verslagen van de sterren uit China

De eerste geschreven verslagen van de waarnemingen van de sterren en hun astrologische interpretatie zij te vinden in China, India, en bij de Kelten, de Indianen en vooral in het oude Sumer. Maar deze kennis was in de vergetelheid geraakt. Ja men was vergeten dat de Chinese astrologie in 2637 v. Chr. via keizer Huang Ti de huidige maankalender invoerde, die de tijdvakken verdeelde in cycli van 60 jaar.

De astrologische praktijk van de Veden

Oeroude documenten tonen aan dat de astrologische praktijk in India terug te voeren was op de Veden. De Veden zijn de belangrijkste bron van de Hindoe-religie die al sinds 1500 voor Christus schriftelijk wordt vastgelegd.

De astrologie van de Indianen

Ook de Indianen in Noord-Amerika hadden een zeer speciaal systeem voor het lezen van de sterren. De filosofie van een sterke band met de natuur werd door astrologie uitgedrukt. Zelfs bij dit volk waren er 12 Indiaanse sterrenbeelden, die men tevens tekens van de dierenriem of totems noemde.

De Keltische astrologie

Tot slot nog iets over de Keltische astrologie, die ook bekend staat als de Keltische boomcirkel. De Keltische astrologie verwijst naar de cyclus van de maan. Als er een nieuw kind wordt geboren is een boom op basis van de maankalender en het seizoen een boom toegewezen. In deze vorm van astrologie zijn 13 boomkarakters gedefinieerd.

We kunnen ook nog wat vertellen over de Grieken, de Romeinen en de Arabieren, maar we denken we het brede terrein van de astrologie en horoscopen nu voldoende hebben behandeld.

En nu? Ondanks deze feiten vond in de 17e eeuw weer een heroverweging plaats van astrologie en horoscopen.

Vanaf de 17de eeuw brak de wetenschap door

Dit was de tijd waarin de wereld, de kosmos en alle verschijnselen daarin wetenschappelijk moeten worden verklaard. Het was te wijten aan Isaac Newton dat de wet van de zwaartekracht werd gebruikt als basis voor de klassieke mechanica. Hij besefte ook dat de zwaartekracht de oorzaak is van alle planetaire bewegingen en werkte vervolgens aan een sterrencatalogus. Gottfried Wilhelm Leibniz was voorbestemd om de basis te leggen voor de moderne natuurkunde en wiskunde.

Denkomslag

Ondertussen is er weer een omslag in denken geweest. Nu werden er ook vragen gesteld bij het mechanische wereldbeeld. En dus kon nu, dankzij de opkomst van de psychologie, de astrologie weer aan invloed winnen. Nu moet er een brug tussen de mechanica en astrologie geslagen worden. Als dat lukt en de ervaringen die mensen opdoen als ze hun daghoroscoop lezen weer serieus worden genomen, dan kan alles heel goed harmoniseren.

Dus wat is er op tegen om de dagelijkse horoscoop te lezen? Niets, want hoewel de astrologie wordt opgevat als een ervaringsdiscipline, moet men niet de aansluiting met de natuurwetenschappen uit het oog verliezen. Als je ook het zicht op de daghoroscoop niet wilt verliezen, vul dan het daarvoor bestemde formulier in en je ontvangt elke dag een nieuwe horoscoop.

Een kleine uitleg van het woord horoscoop

Het woord horoscoop is samengesteld uit het woord “hora”, het uur, en “skopéin” wat vertaald kan worden als “gezien”. Een Cosmogram is afgeleid van de woorden “Cosmos” – wereld en “gramma” – schrijven, is het belangrijkste instrument in de astrologie. Dit geeft de planetaire posities van de bekendste en grootste hemellichamen, zoals de maan, de zon en de planeten op een bepaald moment weer.

Hoe worden de horoscopen tegenwoordig gemaakt?

Bij het bepalen van een Daghoroscoop, wordt de breedte- en lengtegraad meegenomen en de basis voor de Daghoroscoop ligt in astronomische berekeningsmethoden van de hemelmechanica. De hemelmechanica is een onderdeel van de astronomie, die de beweging van astronomische objecten op basis van mathematische modellen of als gevolg van fysieke theorieën beschrijft. Veel theorie en je vraagt ​​je nog steeds af hoe horoscopen gemaakt worden? We leggen het kort uit.

Hoe horoscopen worden gemaakt is als volgt: vroeger werd voor de berekening van horoscopen de ephemeris gebruikt en nu wordt meestal astrologie software gebruikt die teruggrijpt op de relevante data en exacte berekeningen doorvoert.

Tot zover wat er te vertellen is over de daghoroscoop en de fundamentele wetenschap hierachter.

En nu kun je meteen nog meer informatie over de week- en maandhoroscoop bekijken.