Lees je daghoroscoop hier
Home » Jaarhoroscoop » Steenbok – 2016

Steenbok – 2016

Van alle kanten van je bestaan komen in de loop van 2016 de uitdagingen aanlopen. Verzamel al je energie en kracht en maak je klaar voor de strijd. Luister naar je innerlijke stem; ze zal je door elke veldslag leiden. Verlies je hoofd niet in je werk of je hobby’s, want je houdt op deze gebieden maar moeilijk de voeten op de grond. Blijf bij je besluiten en toon je zelfzeker ten overstaan van anderen. Laat de kansen jacht maken op jou in plaats van omgekeerd, maar grijp ze als ze voor het grijpen liggen. Je sociale leven zal dit jaar veel van je tijd invullen. De planeten helpen je om je ambities op orde te krijgen en nieuw leven in je creatieve talenten te blazen, zodat je er weer mee aan de slag kan. Als het jaar op zijn einde loopt, zal je je eenzaam voelen – wees hierop voorbereid.

CARRIERE
Je professionele werkzaamheden zullen dit jaar niet veranderen en je carrière vermoedelijk evenmin. Dit betekent echter niet dat 2016 een jaar wordt dat je eigenlijk op automatische piloot kan afwerken. Er zal druk op de ketel staan en je mag verwachten dat je aan het einde van dit jaar een stuk meer ervaring en wijsheid in pacht hebt. Je zal onverwacht veel energie moeten investeren om vooruitgang te boeken. Zelfstandigen zullen een flinke groei zien, vooral in de tweede helft van 2016. Houd je rustig en focus op je creatieve talenten.

RELATIE
2016 voorziet je van een rustig en stabiel liefdesleven. Er mag echter een werkelijk donkere periode worden verwacht, later op het jaar, die je volle concentratie zal vergen. Ook zullen er momenten van grote onzekerheid tussen jou en je partner ontstaan. De mensen in je omgeving en je partner zullen dit jaar een grote rol in je relatie spelen. Ondanks een paar zwakke elementen lijkt het erop dat je gesetteld zal zijn als het jaar voorbij is. De weg naar de standvastigheid is echter bezaaid met moeilijke, doorslaggevende beslissingen. De sleutelwoorden voor je relatie zijn dit jaar communicatie en compromis.

GELD
Qua economie lijkt alles in 2016 wel goed te verlopen. Laat je prioriteiten niet door emoties beïnvloeden en beëindig je taken op tijd. Omzeil de gevaarlijke klippen van de extravagantie en houd je uitgavenpatroon in een ijzeren houdgreep. Hiervoor zal je echter eerst één of twee dingen uit je budget moeten schrappen. Medio 2016 mag je een geweldige stijging in je uitgaven verwachten. Het wordt moeilijk om deze periode door te komen als je er onvoorbereid in tuimelt. Verander niets aan je besparingen, want de tweede helft van het jaar zal je uitgaven brengen met betrekking tot vastgoed en investeringen.

GEZONDHEID
Het meest positieve aan 2016 wordt wellicht je gezondheid, die zal je niet ontgoochelen. De constellatie van de planeten versterkt je immuunsysteem en houdt je het hele jaar lang kerngezond. Toch heb je nood aan geleidelijke vernieuwing op fysiek en geestelijk vlak. Je kan het dit jaar moeilijk hebben om aan verleidingen te weerstand, in het bijzonder als het gaat om een oude slechte gewoonte die je al lang geleden had afgezworen. Weersta aan de druk! In de zomer staat je veel beweging te wachten – misschien moet je eens nadenken over een sport die je al aan het begin van de lente interessant vindt. Alles welbeschouwd wordt dit een ronduit goed jaar voor je gezondheid.

Rating
Ontvang uw elke dag uw dagelijks horoscoop hier in jouw inbox - gratis